News & Events

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΓΑΤΑΣ Α' ΜΕΡΟΣ

Αγαπητοί φίλοι της Felina, 

 

έπειτα από 8 χρόνια σαν σύλλογος έχοντας συλλέξει αρκετά στοιχεία για την εικόνα της εκτροφής γάτας για το πως είναι και πως  θα έπρεπε να είναι εν έτη 2021, θεωρήθηκε σημαντικό να συγκεντρώσουμε  πληροφορία και γνώσεις ετών, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους είναι στην αρχή να ξεκινήσουν σωστά και όσους έχουν βρεθεί με κάποιες γάτες και έχουν χαωθεί  με τις διαδικασίες να ξε-μπερδευτούν και να αποκτήσουν μια βασική γνώση για το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Έχουμε προτείνει κατά καιρούς διάφορα σεμινάρια τα οποία δεν ηταν στα Ελληνικά και η πληροφορία ήταν σχετικά περιορισμένη. 

 

Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το πρώτο ανοιχτό σεμινάριο για αρχάριους εκτροφείς γάτας στα Ελληνικά που διοργανώνει ο σύλλογος μας.

Το σεμινάριο αυτό αφορά πολύ αρχάριους εκτροφείς,που έχουν δυσκολευτεί με διάφορα διαδικαστικά ζητήματα, και άτομα τα οποία φλερτάρουν με την ιδέα της εκτροφής χωρίς να έχουν ακόμη προβεί σε κάποια ενέργεια και βρίσκονται ακόμη στα πρώτα τους βήματα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το σεμινάριο αρχαρίων εκτροφέων έχει χωριστεί σε 3 ενότητες

Η πρώτη ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου.

Η θεματολογία του πρώτου μέρους αφορά τα εξείς θέματα:

-Αγορά των πρώτων μας γατών, τι πρέπει να προσέξουμε σαν αγοραστές και τι πρέπει να ζητήσουμε από τον εκτροφέα πριν κλείσουμε τις πρώτες μας γάτες. Γιατί "τρώμε πόρτα" από σοβαρά εκτροφεία όταν ζητάμε γατάκι.

-Τι είναι οι εξετάσεις dna, τι αφορούν γιατί είναι σημαντικές, ποιες εξετάσεις πρέπει να έχει ο κάθε γεννήτορας? πως τις πραγματοποιούμε που απευθυνόμαστε για αυτές.

-Ηλικία έναρξης ζευγαρώματος για γάτες εκτροφής, ηλικία στείρωσης, πότε έρχεται η ώρα να αλλάξουμε τις γραμμές του εκτροφείου μας, πως διαχειριζόμαστε τα retired breeding cats

- Δοσοληψίες και συναλλαγές, προκαταβολές, προ κρατήσεις, πως λειτουργεί και αν λειτουργεί η λίστα αναμονής, τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία για την εκτροφή γάτας.

-Συμβόλαια υιοθεσίας, για κατοικίδιες, συμβόλαια υιοθεσίας για γάτες αναπαραγωγής, τι πληροφορίες οφείλουν να έχουν μέσα βάση νομοθεσίας, πως μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε για να διασφαλίσουμε την ευζωία των ζώων, γιατί δεν "σπάμε" τις συμφωνίες μεταξύ εκτροφέων, τι μπορεί να συμβεί όταν σπάσει μια συμφωνία.

-Υποψήφιος γατογονιός, ποιο είναι το προφίλ του σωστού και υπεύθυνου γατογονιού, τί πρέπει να διακρίνουμε πίσω απο τον ενθουσιασμό και τα χαμογέλα, τι πρέπει να συμφωνήσει ο εκτροφέας με τον γατογονιό εγγράφως, τι πρέπει να εξηγήσουμε. Γιατί δεν είναι ιδανικός ο κάθε ένας, πως μας κερδίζει χρόνο και διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ζωή της γατούλας που γεννήθηκε σπίτι μας μια προσεκτική έρευνα και συνομιλία με τον κάθε υποψήφιο γατογονιο.. κόκκινες σημαίες που πρέπει να αποφύγετε κλπ.

-Συνεργασίες μεταξύ εκτροφέων, κοινή γραμμή μεταξύ breed groups, γιατί μέχρι και σήμερα αποτυγχάνει, τι μπορεί να αλλάξει. Γιατί ο ανταγωνισμός δεν ωφελεί την εκτροφή.

-Συμβόλαια και συμφωνίες stud service, τι πρέπει να γράφουν τι επιλογές υπάρχουν, πως πραγματοποιείται το stud service, πως εγγράφονται στα μητρώα των συλλόγων τα μωρά που γεννιούνται από stud service.

-Πως διαβαζω ενα pedigree,οι βασικές πληροφορίες.

-Μεταφορά ζώων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εξελίξεις.

Προδιαγραφές και προϋποθέσεις τι πρέπει να αποφεύγουμε.

-Μικρό φαρμακείο που πρέπει να διατηρούμε στο χώρο μας για τις γάτες μας.

Τέλος θεματολογίας α' μέρους.

Εισηγητής σεμιναρίου: Κατερίνα Ανυφαντή, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτροφέων γάτας Felina Greece

Διεθνής κριτής μορφολογίας γατών World Cat Federation.

Κόστος συμμετοχής α΄μέρους: 30 ευρώ για τα μέλη της Association Felina Greece

40 ευρώ για τα μη μέλη

Γλώσσα: Ελληνικά

Δηλώσεις συμμετοχής στο: felinagreece@gmail.com

 

Θεωρείτε σεμινάριο masterclass για ένα αντικείμενο που λίγα μπορείτε να βρείτε ουσιαστικά στο διαδίκτυο.

μπορείτε να το προτείνετε σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την εκτροφή γάτας.

 

Θα ακολουθήσουν σύντομα άλλα 2 σεμινάριοα το β΄μέρος για αρχάριους εκτροφείς που θα περιέχει τη διαδικασία της γέννας, τις ομάδες αίματος των γατών και τη διαφήμιση των νέων μωρών.

Και ένα ακόμη σεμινάριο που αφορά την συμμετοχή σε έκθεση μορφολογίας, αναλυτικά από τα αντικείμενα που πρέπει να έχουμε μαζί μας για να νιώθει άνετα η γατα μας, τους κανόνες, το σύστημα της wcf και επεξήγηση τίτλων καθώς και μικρά μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις εκθέσεις.

 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση,

ελπίζουμε να σας δούμε στην διαδικτυακή αίθουσα την Κυριακή 18/4

 

Safe Pet System

Ασφαλίστε την γάτα σας, είτε πρόκειται για κατοικίδιο, είτε για εκτροφική γάτα.
Με τα αποκλειστικά πακέτα που εξασφάλισε η Felina
για εσάς και την γατούλα σας!
Εlit παροχές, απόλυτη ασφάλεια, μπορείτε να ασφαλίσετε και ολόκληρο το εκτροφείο σε προνομιακές τιμές.
Αφορά αποκλειστικά μέλη της Felina Greece.
Ρωτήστε μας!

your ad here

your ad here

Contact us

Felina Greece

Epidavrou 39 str. 15233

Athens-Greece

Head office:felinagreece@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.